Onsdag 10. -24. september får KKG besøk av 6 elever og 2 lærere fra vår samarbeidsskole i Managua (Nicaragua), Doris María Morales Tijerino.

Elevene skal bo hos vertselever og delta i timer på skolen. I tillegg skal de på flere utflukter og studiebesøk. Årets tema for prosjektet er menneskerettigheter (fokus på utdanning). Vi vil derfor ta dem med på besøk til andre skoler i Kristiansand og omegn, i tillegg til møter med sentrale politikere og skoleledere. Den sosiale delen av samarbeidet er også viktig, en del av planen er en tur til Randøya og til Setesdalen.

Samarbeidet med Doris María går helt tilbake til 1996 og er til stor del finansiert av Vennskap Nord/Sør (som får støtte av NORAD). Hvert år (på våren) reiser 6 elever og 2 lærere til Nicaragua og hvert år reiser like mange elever og lærere fra Dorís María til Norge for å besøke oss på KKG. Målet er at ungdom fra to så forskjellige land som Nicaragua og Norge skal lære av hverandre og om hverandres kultur og leveforhold. Mye er forskjellig, men det er også mye som er likt.

Vi gleder oss til besøket og ønsker dem velkommen til Norge!

Tekst og bilde: David Sundell

av momo1, publisert 3. september 2014 | Skriv ut siden