Ministorting III

MiniStortinget er et tredagers politisk rollespill for elever i videregående skole der elevene lærer om forholdet mellom lovgivende og utøvende statsmakt og om Stortingets oppgaver og arbeidsmåter. Elevene skal gjennom tre hektiske dager være med på trontale, trontaledebatt, spørretime, partigruppemøter, komitémøter, partilederdebatt på TV, plenumsdebatter og voteringer.

For 11. året på rad ble årets Ministorting arrangert på Vågsbygd vgs. Også i år deltok en stor delegasjon fra KKG og gjorde seg bemerket med gode debattinnlegg på talerstolen, ivrig lobbyvirksomhet, flere medieoppslag og medieskandaler og utspekulerte forsøk på å velte regjeringen. Men for første gang i rollespillets historie overlevde regjeringen hele spillet.

Gøy, lærerikt, stressende, krevende, interessant og engasjerende var adjektivene elevene valgte når de skulle beskrive det de var med på. Neste år er det mulig for flere å oppleve dette fantastiske spillet som lærer nye generasjoner opp i demokrati i praksis.

av Andreas Magnus. Foto: Vibeke Lauritsen, publisert 15. mars 2016 | Skriv ut siden