Martin Tat i 3IBA, deltok i finaleuken i den prestisjetunge kjemiolympiaden. Konkurransen gikk i Oslo fra 17. - 21. mars, og det var et særdeles høyt nivå. Det var derfor en meget godt fornøyd mann som kom hjem til KKG med en strålende tredjeplass.

 

"Det var litt uventet. Jeg kom til konkurransen med litt lave skuldre og ikke noen spesielle forventninger. Jeg var på mange måter fornøyd med å komme til finalen, men ambisjonen kom mer og mer utover i finalerunden. Det var derfor veldig gøy å klare tredjeplassen."

Hva skjer nå videre?

"Det blir først en treningsleir i juni som skal være i Oslo, før det blir en skandinavisk finale i Stockholm. Deretter blir det den internasjonale finalen i Hanoi, Vietnam"

Martin understreker at han ikke hadde klart et så sterkt resultat om det ikke var for den oppfølgingen han har fått av Gunn Beate Hoven Hervold, som er Martins faglærer og Oddvin Gaudestad som har gitt han verdifull ekstraundervisning. Det er viktig med slike mentorer som inspirasjonskilde.

I tillegg mener Martin at han hadde en klar fordel av å gå på IB-linjen, da mye av stoffet som ble presentert under finalen har vært pensum på IB.

Hva er så planen videre? 

"Nå blir det å flytte til Trondheim i august for videre studier på NTNU der jeg ønsker å ta fagene matematikk og fysikk. Jeg ønsker å jobbe med modellering av virkeligheten ved bruk av matematikk og fysikk. Målsettingen blir en sivilingeniørutdanning og videre muligens en doktorgrad."

Hvordan blir det nå å lade opp til den skandinaviske og den internasjonale finalen?

"Nå skal jeg først konsentrere meg om NM i karate som avvikles denne helgen, og så blir det IB-eksamen som starter om en måned."

KKG ønsker Martin lykke til.

 

Tekst:
Gunnar Bech

av momo1, publisert 31. mars 2014 | Skriv ut siden