Katia Cardenal og hennes datter Nina Cardenal holdt konsert for elevene på KKG tirsdag formiddag. Katia er født i Managua, Nicaragua, i 1963. Mange husker henne for hennes tolkning av Åge Aleksanderens "Akkurat no", som på spansk heter "Dale una luz"
Konserten ble godt tatt imot av elevene, som i denne timen egentlig hadde spansk.
Konserten passet også fint, da vi nettopp har fått tilbake elever og lærere fra et besøk hos vår utvekslingsskole i Nicaragua, Doris Maria Morales Tijerino, som ligger i hovedstaden Managua.

Katia Cardenal, nicaraguansk sanger og komponist; et fremtredende navn i nicaraguansk musikk fra tidlig i 1980-årene, i samarbeid med sin bror, Salvador Cardenal. Under navnet Duo Guardabarranco utga de flere album fra 1982. Katia Cardenal har dels bodd i Norge siden 1997, og her har hun gjort seg bemerket med sine tolkninger på spansk av Alf Prøysens viser, på albumene Navegas por las costas/Prøysen på spansk og En Reveslandia - I bakvendtland (begge 1999), i samarbeid med bl.a. gitaristen Tom S. Lund. Førstnevnte ble solgt i over 25 000 eksemplarer. Hun har ellers bl.a. utgitt Taube på spanska – Fragancia (2001) og et album med sanger av Silvio Rodriguez, Sueño de una noche verano (2002).

David Sundell, fagutvikler i fremmedspråk ved KKG, ønsket velkommen.
Cecilie Lønn, UiA, bandt de ulike sangene sammen, med små fortellinger om historie og kultur fra Nicaragua og Norge.

KKG har i mange år hatt et samarbeidsprosjekt med Nicaragua.

Les mer om samarbeidsprosjektet.

av momo1, publisert 18. mars 2014 | Skriv ut siden