Nicaraguadelegasjonen 2015

Klikk på bildet for å forstørre

I dag morges (6. mars) reiste seks elever og to lærere fra KKG til Nicaragua for å besøke vår samarbeidsskole Doris María i Nicaraguas hovedstad, Managua. Oppholdet varer i to uker. Utvekslingen er en del av Vennskap Nord/Sør sitt utvekslingsprogram for skoler, ELIMU, som i sin tur får støtte fra NORAD.

Prosjektet har hvert år et fagtema skolene blir enige om. Årets tema er Menneskerettigheter: Ungdommers rett til fysisk- og seksuell/reproduktiv helse. Målet er å kartlegge og sammenligne ungdommers rettigheter i Nicaragua og Norge.

I tillegg til fagtemaet er målet med utvekslingen å skape større kunnskaper om hverandres kulturer og leveforhold. Elevene fra KKG skal bo hjemme hos elever fra Doris María, og lærerne bor hjemme hos lærere. På den måten får deltakerne fra KKG innsikt og økt forståelse for kulturen i Nicaragua og dermed også økt forståelse av egen kultur.

I Nicaragua skal elever og lærere gjennomføre flere studiebesøk/ekskursjoner, delta i timer på skolen, samarbeide og jobbe med årets fagtema og dessuten ta del i kulturelle aktiviteter. KKG-elevene skal blant annet vise frem en norsk folkedans. Mest sannsynlig blir det også deltakelse i et TV-program.

Årets deltakere fra KKG er:
Birgitte M. Feddersen (1STC), Ulrik V. Olsen (1STE), Katrine Sinnes (1IDA), Hedda Federici (2STB), Vetle Brunner Åsen (2STD) og Mina M. Støylen (2STG). Lærerne som leder årets delegasjon er Thomas Lindal og Lina Eftevåg.

Vi ser frem til å motta reisebrev som vi kan legge ut på skolens hjemmeside slik at dere kan følge med på hva de opplever. Etter hjemkomst skal elevene på flere måter formidle inntrykk og kunnskaper til resten av skolesamfunnet.

God tur til Nicaragua!

Tekst og foto: David Sundell