For andre året på rad har KKG to elever i internasjonale kunnskapsfinaler. Også i år er det IB-elever. Bruno går i 2IBA og skal til Matematikkolympiaden i Thailand. Peter fra 3IBA er kvalifisert til Fysikkolympiaden i India, og vant attpåtil nylig 1. premie i konkurransen Unge Forskere.

Fysikkolympiaden
Peter Dougherty frå 3IBA har som ein av 5 elevar på vidaregåande skole i Noreg klart å kvalifisere seg til Fysikk-OL i Mumbay, India 5. til 12. juli.

Peter deltok i den nasjonale finalen i Oslo i mars. Etter ei vekes fysikkurs der deltakarane mellom anna lærte ein del fysikk som var utanfor pensum på vidaregåande skole, fekk omvisning og instruksjon i labutstyr på Universitetet i Oslo, var det finale. Konkurransen var knivskarp, men Peter klarte å hevde seg blant dei aller beste.

Les mer om fysikkolympiaden her: http://www.mn.uio.no/fysikk/forskning/grupper/skolelab/fysikk-ol/

Unge Forskere
Peter vann også 1. prisen i konkurransen Unge forskere 2015 i klassen for naturvitskap og teknologi. Han leverte sitt Extended essay i fysikk der Erlend Harbo har vore rettleiar. Konkurransen går ut på å gjennomføre et forskningsprosjekt og skrive en rapport. Tittel på Peters prosjekt er Modelling Coupled Metronome Systems; an Application of the Kuramoto Model.

Peter får et travelt år. Han skal delta i ein konkurranse i regi av EU-kommisjonen for Europas mest talentfulle unge forskarar i Milano, Italia. Så skal han delta i Intel-konferansen i Pittsburgh, USA som er verdas største forskningskonkurranse for ungdom. Dessutan skal han delta på det vekeslange Stockholm international youth science seminar i samband med utdelinga av Nobelprisane.

Les mer om konkurransen her: http://www.proscientia.no/prognett-proscientia/Forside/1240290393607

Matematikkolympiaden
Bruno Mlodozeniec i 2IBA har gjennom sin deltakelse i Abel-konkurransen kvalifisert seg til den internasjonale matteolympiaden i 2015. Først drar han saman med det norske laget på seks personar på treningsleir til Danmark, og deretter til sjølve konkurransen til Thailand i 4.-16.juli.

Etter at Bruno klarte å kvalifisere seg, uttalte han: "Dette var et storslagent spennende eventyr for meg. Jeg var meget begeistret over å treffe så mange flinke folk med stor kunnskap og interesse for faget mattematikk."

Les meir om matematikkolympiaden her: http://www.imo2015.org/

For andre året på rad har ein elev på IB på KKG kvalifisert seg til matteolympiaden. Peter Wang i 3IBA klarte det same i fjor. Tor Arne Mjølund, som sjølv var mottakar av Holmboe-prisen i 2014, underviser elevane i Mathematics HL.

KKG gratulerer begge to med fremragende prestasjoner!

av Skjelbred-Knudsen, Kristian Andreas, publisert 23. april 2015 | Skriv ut siden