Bokseminar 17Nov15 V

Vest-Agder fylkeskommune stod som arrangør av seminaret «Historiske samlinger i moderne institusjoner», 17.-18. november

Historiske boksamlinger og arkiver finnes i mange institusjoner som skoler, kirker og private bedrifter. Samtidig er forvaltningen av disse en vedvarende utfordring når midlene til drift skal prioriteres. Seminaret setter fokus på hvordan vi unngår å redusere samlingene til passive historiske kulisser.

Tirsdag og onsdag var skolen vertskap for seminaret «Historiske samlinger i moderne institusjoner», med over 50 deltakere fra hele Norge, samt noen utenlandske. Fylkesordfører Terje Damman åpnet seminaret etter en minikonsert med strykere fra Kristiansand symfoniorkester. Institusjoner som Nasjonalbiblioteket, Gunnerus-biblioteket ved NTNU, Bodleian library i Oxford, samt flere av katedralskolene var blant bidragsyterne som holdt innlegg. Seminaret er en del av et EØS-prosjekt Vest-Agder fylkeskommune deltar i sammen med den UNESCO-listede fredskirken i Swidnica i Polen, og universitetet i Torun.

av Ellen Beate Steinsland, publisert 19. november 2015 | Skriv ut siden