For en uke siden landet 6 elever og to lærere fra vår samarbeidsskole Doris Maria i Nicaragua på Kjevik.

Tolv spente verstelever og andre engasjerte sto klare med norske flagg og skyhøye forventninger. Elevene ble med sin nye «familie» hjem. Reisen hadde vært lang  og elevene var trøtte. Det ble en tidlig kveld på de fleste. Neste morgen var det klart for deres første skoledag på KKG.

Mens oss norske er på skolen og har våre vanlige timer har nicaraguanerne gjort mye forskjellig. De har blant annet vært med i samfunnsfagtimer og presentert temaet "Utdanning i Nicaragua", deltatt i spansktimer, hatt diverse presentasjoner, engelsktimer, volleyball med ulike idrettsklasser, dessuten har de fått mulighet til å bli med i kinesisktimer og vært på omvisning i den flotte byen vår. Dagen etter de kom, hadde vi «bli kjent fest» med pizza og norsk sjokolade. Freia melkesjokolade ble godt tatt imot av alle. I helga har de vært på Randøya på overnattingstur. Der har de smakt på reker, krabber, vafler og blitt vist rundt i de gamle gangene på Randøya hvor militæret en gang holdt til.  Ellers spilte vi volleyball, fotball, padlet i kano og koste oss med sanger på spansk rundt bålet på kvelden. På søndag var det klart for fotballkamp på Sør Arena. Dessverre ble ikke seieren med oss hjem, men humøret var fortsatt på topp.

Årets fagtema er menneskerettigheter/utdanning, og på mandag var vi på besøk hos varaordføreren Jørgen Kristiansen og på utdanningsavdelingen i Vest-Agder. Der fikk de høre om det norske skolesystemet og møtet endte i diskusjon om forskjeller mellom det norske og det nicaraguanske skolesystemet. En stor forskjell mellom utdanningssystemet i Norge og Nicaragua er at det i Norge er større muligheter til å velge yrkesfaglige linjer. Etter dette var det tid for en byvandring og muligheter til å kjøpe suvenirer.

Mandag var også Nicaraguas nasjonaldag, og dette måtte selvfølgelig feries. En stor gjeng samlet seg og det ble duket med nicaraguanske flagg og den nicaraguanske retten gallo pinto, som hovedsakelig består av ris og bønner.

I tradisjonens tro ble det på tirsdag vist frem en tradisjonell nicaraguansk folkedans fremført av de seks elevene. Jentene hadde pyntete seg med flotte kjoler og guttene stilte opp i hvite drakter og hatt. Stemningen i kantina var på topp!

Alt i alt har det vært en innholdsrik og spennende uke, både for nicaraguanerne og de norske elevene. Vi gleder oss til enda en uke med mye ny lærdom og nye opplevelser.

-          Mina Støylen og Hedda Federici
           elever i 2STG og 2STB