Eilert Sundt-prisen er en forskningspris for ungdom i videregående skoler i Aust- og Vest-Agder. Elevprosjektene skal ta for seg samfunnsfaglige problemstillinger i regionen.

Til årets konkurranse var det innlevert rundt 45 oppgaver. Vinnerbidraget fra KKG har tittelen "Kvinneidealet. Samfunnets forventninger til dagens kvinner." Elevene bak dette prosjektet er Lisa Aaamodt, Ingrid Brekka, Bjarte Nielsen, Jorid Marie Tveit og Marie Vangstad fra KKG. Vi gratulerer våre elever og deres lærer, Lasse Kolstad, med strålende innsats. I tillegg til heder og ære ble elevene tildelt blomster diplom og 10.000 kroner ved en høytidelig tilstelning på Universitetet i Agder. Juryens leder, stortingsrepresentant Kari Henriksen, overrakte prisen.

Både 2. og 3.prisen gikk til Dahlske videregående skole i Grimstad. Prosjektene derfra har titlene «Ungdommers forhold til sex, sexpress og alkohol» og «Holdninger til innvandring og innvandrere i Grimstad»

av Nyutstumo, Kari, publisert 29. april 2014 | Skriv ut siden